Gröna moskén i Bursa

Gröna moskén i Bursa

Pris från 975 kr

Följ med på en heldagstur till den forna osmanska huvudstaden Bursa, även kallad Green Bursa på grund av dess omgivande gröna skogar! Det blir besök vid flera av stadens spektakulära sevärdheter och sidenmarknaden vid stadens stora basar. Boka biljetter online här!

När alla gäster är upphämtade från sina respektive hotell kör bussen ombord på färjan som tar oss söderut över Marmarasjön mot den turkiska provinsen Bursa. Bussfärden går därefter mot staden Bursa, den forna osmanska huvudstaden.

Det blir lunchpaus där det serveras kebab signerad ”Alexander den store”. Efter lunch besöker vi den Gröna moskén och dess mausoleum (endast från utsidan) och den gamla Sidenmarknaden i stadens basar.

Vi kör sedan till det 600-åriga lönnträdet Inkaya. Det är ett platanträd som fått sitt namn från byn Inkaya, en av de första byarna i det ottomanska riket. Höjden på Inkaya-lönnen är 35 meter. Det är ett av de äldsta träden i Turkiet med 3-4 meter tjocka grenar och en ram på 9,2 meter.

På väg till Mount Uludağ blir det fikapaus. Berget är även känd som det legendariska berget Olympos, den plats från vilken gudarna beskådade det trojanska kriget. Här får du en härlig utsikt över staden.

Turens längd: 13 timmar, från kl 09.00 – 22.00.

I resan ingår följande höjdpunkter:
- Gröna moskén (Yeşil moskén) och dess mausoleum
- Sidenmarknaden
- Mount Uludağ

Ingår i biljettpriset: Tur och retur transfer från/till centralt belägna hotell i Istanbul, entré till Gröna moskén, lunch och en kunnig guide.

VIKTIG INFORMATION:
- Din voucher/e-biljett skickas automatiskt till din e-postadress som en bifogad PDF-fil när du har avslutat din bokning och din betalning är godkänd. Denna voucher/e-biljett måste du skriva ut och ta med på din tur! 
- Gratis upphämtning vid centralt belägna hotell i närheten av Taksim torget, Sultan Ahmet och Aksaray ingår. Innan du slutför din bokning blir du ombedd att uppge namn och adress på ditt hotell, så att vi kan ordna upphämtning. Om du bor på hotell nära flygplatsen eller på hotell som ligger på den asiatiska sidan av Istanbul, kan det tillkomma en avgift för upphämtning, eller så ombeds du möta upp vid en startadress i centrala Istanbul.
- Turen startar kl 09.00. Upphämtning sker tidigare! Du ringer researrangören ca 24 h innan för att få exakt tid för upphämtning vid ditt hotell. Telefonnummer finner du på din voucher/e-biljett.
- Guidning på engelska.
- Barnpriser för barn mellan 3-7 år. Barn under 3 år följer med gratis.
- Förhandsbokning krävs!
- Denna tur har ett minimikrav på sex gäster för att gå av stapeln. Vid eventuell inställd tur p.g.a för få deltagare, kontaktar vi er med alternativa datum eller erbjuder full återbetalning.

 

Boka biljetter

Datum
Gröna moskén i Bursa Info

Gröna moskén i Bursa
Transfer från/till centralt beläget hotell i Istanbul ingår i priset.

Info

Gröna moskén i Bursa
Turens längd: 13 timmar
kl 09.00-22.00

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Efter turens slut blir ni lämnade vid ert hotell.

Se på en karta Se på en karta

Svenska
Ticmate
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen