Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande kategorier

Klassiska Istanbul

4.0 (1)
Följ med på en oförglömlig guidad sightseeingtur i hjärtat av Istanbul med historiska nedslag i Bysantinska och Osmanska riket. Om du vill uppleva Klassiska Istanbul är detta den rätta turen för dig! Boka biljetter här!

Under denna 4 timmars sightseeingtur besöker vi bland annat Hagia Sofia, den gudomliga vishetens kyrka och en av världens största arkitektoniska byggnadsverk. Hagia Sofia var ursprungligen en kristen basilika och byggdes av kejsare Justinianus under 500-talet. Efter Konstantinopels fall omvandlades Hagia Sofia till moské. Vi besöker även den vackra Blå Moskén, känd för sina fantastiska blå keramikplattor av Iznik-kakel och sina unika sex minareter, som byggdes i Sultan Ahmets namn. Vi passerar det bysantinska rikets sociala och politiska centrum, den viktiga Hippodromen i Konstantinopel. Av denna mäktiga idrottsanläggning återstår idag endast ruiner. Turen avslutas vid Istanbuls stora basar, kanske mest känd som the Grand Bazaar.

Turens längd:
4 timmar, från kl 09.00 – 13.00.

I turen ingår följande höjdpunkter:
- Sultan Ahmet - Istanbuls historiska centrum
- Hagia Sofia
- Blå Moskén
- Hippodromen i Konstantinopel
- The Grand Bazaar

Detta ingår i biljettpriset:
Upphämtning från centralt belägna hotell i Istanbul, inträdesavgifter, donationer till moskéerna samt en kunnig guide.

VIKTIG INFORMATION:
- Din voucher/e-biljett skickas automatiskt till din e-postadress som en bifogad PDF-fil när du har avslutat din bokning och din betalning är godkänd. Denna voucher/e-biljett måste du skriva ut och ta med på din tur! 
- Gratis upphämtning vid centralt belägna hotell i närheten av Taksim torget, Sultan Ahmet och Aksaray ingår. Innan du slutför din bokning blir du ombedd att uppge namn och adress på ditt hotell, så att vi kan ordna upphämtning. Om du bor på hotell nära flygplatsen eller på hotell som ligger på den asiatiska sidan av Istanbul, kan det tillkomma en avgift för upphämtning, eller så ombeds du möta upp vid en startadress i centrala Istanbul.
- Turen startar kl 09.00. Upphämtning sker tidigare! Du ringer researrangören ca 24 h innan för att få exakt tid för upphämtning vid ditt hotell. Telefonnummer finner du på din voucher/e-biljett.
- Guidning på engelska.
- Barnpriser för barn mellan 3-7 år.
- Turen slutar vid the Grand Bazaar. Närmaste spårvagnsstation är Beyaz?t - Kapal?çar??.
- Hagia Sofia är stängd på måndagar och då besöker vi istället Basilikacisternen Yerebatan Sarnici.
- Blå Moskén kan endast ses från utsidan på fredagar fram till kl 13.00 på grund av bön.
- Inga turer 8 augusti, 15 oktober och 1 januari.

Notera: Eftersom inga fordon är tillåtna inne i Grand Bazar stannar bussen vid en hållplats utanför en turkisk mattaffär i närheten av basaren. Du är välkommen in i denna mattaffär för att se en demonstration av hur turkiska mattor blir till. Besöket är helt frivilligt och om du vill kan du hoppa över detta besök och gå direkt till Grand Bazar, som ligger mindre än 5 minuters promenad från den turkiska mattaffären. Besöket på Grand Bazar är utan guide och helt på egen hand, eftersom eventuella ficktjuvar troligen riktar in sig på större grupper än enskilda besökare. 

Öppettider

Turens längd: 4 timmar 09.00-13.00

Boka
Från 405 kr

tis, 21 maj 2024

Direktbekräftelse

Skriv ut e-biljett

Guidning på:

Varaktighet: 4 timmar

Öppettider

Vägbeskrivning

Klassiska Istanbul

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!