Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande kategorier

Gyllene Hornet

Följ med på vår populära guidade sightseeingtur Gyllene Hornet! Det blir ett besök vid Eyüp Sultan moskén, sultangraven och Miniatürk. Vi tar linbanan upp till Pierre Loti Coffee House och njuter av den makalösa utsikten över Gyllene Hornet. Boka dina biljetter här!

Besök en av världens mest heliga platser efter Mecka, Medina och Jerusalem, Eyüp Sultan moskén och Abu Ayyab al-Ansari's grav. Varje dag besöks moskén av tusentals människor. Eyüp El Ensari (Abu Ayyab al-Ansari) var följeslagare och fanbärare till profeten Muhammed, och dog under den första arabiska belägringen av Konstantinopel runt år 670. Hans grav är Istanbuls viktigaste islamiska helgedom.

Efter besöket vid Eyüp Sultan moskén tar vi linbanan upp till Pierre Loti Coffee House, som ligger på en grönskande kulle. Här kan du njuta av den underbara utsikten över naturhamnen Gyllene Hornet. Linbanan ger ett fågelperspektiv över Gyllene hornet under sin stigning till kaféet - 550 meter upp på bara 115 sekunder. Kaféet har fått sitt namn efter den franske författaren och poeten, Pierre Loti, som var mycket förtjust i Istanbul och skrev när han satt på detta kafé och njöt av utsikten.

Därefter besöker vi Miniatürk, en av världens största miniatyrparker, som uppvisar modeller av berömda arkitektoniska byggnader i Istanbul, Anatolien och de forna osmanska territorierna. Parken avspeglar den turkiska kulturen och historien i all sin prakt, och porträtterar livsstilen i samhället genom tiderna.

På turen har du också möjlighet att uppleva ett färgglatt köpcentrum, där du kan köpa dina souvenirer från Istanbul!

Turens längd:
3 timmar, från kl 14.00 – 17.00.

I resan ingår följande höjdpunkter:
- Eyüp Sultan moskén och Eyüp El Ensari's grav
- Pierre Loti Coffee House
- Miniatürk

Detta ingår i biljettpriset: transfer t/r från/till centralt belägna hotell i Istanbul, entrébiljetter och en kunnig guide.

VIKTIG INFORMATION:
- Din voucher/e-biljett skickas automatiskt till din e-postadress som en bifogad PDF-fil när du har avslutat din bokning och din betalning är godkänd. Denna voucher/e-biljett måste du skriva ut och ta med på din tur! 
- Gratis upphämtning vid centralt belägna hotell i närheten av Taksim torget, Sultan Ahmet och Aksaray ingår. Innan du slutför din bokning blir du ombedd att uppge namn och adress på ditt hotell, så att vi kan ordna upphämtning. Om du bor på hotell nära flygplatsen eller på hotell som ligger på den asiatiska sidan av Istanbul, kan det tillkomma en avgift för upphämtning, eller så ombeds du möta upp vid en startadress i centrala Istanbul.
- Turen startar kl 14.00. Upphämtning sker tidigare! Du ringer researrangören ca 24 h innan för att få exakt tid för upphämtning vid ditt hotell. Telefonnummer finner du på din voucher/e-biljett.
- Guidning på engelska.
- Barnpriser för barn mellan 3-7 år. Barn under 3 år följer med gratis.
- Minst 6 deltagare behövs för att turen ska köras.
- Turer på måndagar och torsdagar.

Öppettider

Turens längd: 3 timmar kl 14.00-13.00

Boka
Från 369 kr

tor, 25 apr 2024

Direktbekräftelse

Skriv ut e-biljett

Guidning på:

Varaktighet: 3 timmar

Avgångstider

Vägbeskrivning

Gyllene Hornet

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!