Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande kategorier

Istanbul Heldagstur

Boka biljetter till Istanbul Heldagstur och upplev den muslimska världens fascinerande historia bland det Bysantinska och Osmanska rikets imponerande sevärdheter. Denna heldagstur innehåller det bästa Istanbul har att erbjuda!

Under denna heldagstur besöker vi bland annat Hagia Sofia, den gudomliga vishetens kyrka och en av världens största arkitektoniska byggnadsverk. Hagia Sofia var ursprungligen en kristen basilika och byggdes av kejsare Justinianus under 500-talet. Efter Konstantinopels fall omvandlades Hagia Sofia till moské. Vi besöker även den vackra Blå Moskén, känd för sina fantastiska blå keramikplattor av Iznik-kakel och sina unika sex minareter, som byggdes i Sultan Ahmets namn. Vi besöker det största palatset i Istanbul, Topkapi palatset, som var den primära bostaden för de osmanska sultanerna under ca 400 år av deras 624-åriga styre. Idag uppvisar slottet den kejserliga skattkammaren, heliga reliker av profeten Muhammed, kinesiskt porslin, vapen, kalligrafi samlingar och mycket mer. Det finns fem gravar för de osmanska sultanerna på Hagia Sofia kyrkogården, även känd som the Sultan Tombs. Panelerna på dessa mausoleer täcks av vacker mosaik med lila, röda, gröna och blå blommotiv.

Turens längd:
8 timmar, från kl 09.00 – 17.00.

I resan ingår följande höjdpunkter:
- Hagia Sofia
- Blå Moskén
- Hippodromen i Konstantinopel
- Theodosius obelisk
- The Grand Bazaar
- Topkapi palatset
- Sultan gravarna

Detta ingår i biljettpriset: transfer t/r från/till centralt belägna hotell i Istanbul, inträdesavgifter, lunch på lokal turkisk restaurang, donationer till moskéer och gravar samt en kunnig guide.

VIKTIG INFORMATION:
- Din voucher/e-biljett skickas automatiskt till din e-postadress som en bifogad PDF-fil när du har avslutat din bokning och din betalning är godkänd. Denna voucher/e-biljett måste du skriva ut och ta med på din tur! 
- Gratis upphämtning och avlämning vid centralt belägna hotell i närheten av Taksim torget, Sultan Ahmet och Aksaray ingår. Innan du slutför din bokning blir du ombedd att uppge namn och adress på ditt hotell, så att vi kan ordna upphämtning. Om du bor på hotell nära flygplatsen eller på hotell som ligger på den asiatiska sidan av Istanbul, kan det tillkomma en avgift för upphämtning, eller så ombeds du möta upp vid en startadress i centrala Istanbul.
- Turen startar kl 09.00. Upphämtning sker tidigare! Du ringer researrangören ca 24 h innan för att få exakt tid för upphämtning vid ditt hotell. Telefonnummer finner du på din voucher/e-biljett.
- Guidning på engelska.
- Barnpriser för barn mellan 3-7 år. 
- Besök vid Topkapi palatsets Harem ingår ej i turen.
- Hagia Sofia är stängd på måndagar och då går istället turen till Basilikacisternen Yerebatan Sarnici.
- Blå Moskén kan endast ses från utsidan på fredag morgnar fram till kl 13.00 på grund av bön.
- Inga turer 28 juli, 4 oktober och 1 januari.

Öppettider

Turens längd: 8 timmar 09.00-17.00

Boka
Från 764 kr

ons, 26 jun 2024

Direktbekräftelse

Skriv ut e-biljett

Guidning på:

Varaktighet: 8 timmar

Öppettider

Vägbeskrivning

Istanbul Heldagstur

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!