Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande kategorier

Tur till Bysans

Låt oss ta dig tillbaka i tiden till det gamla Bysans och den antika grekiska staden som senare blev Konstantinopel och dagens moderna Istanbul.

Vi besöker det Gyllene Hornet, en naturlig hamn som har fått sitt namn från sin hornlika form och de gyllene reflektionerna från de glittrande vågorna. Vi besöker det grekisk-ortodoxa patriarkatet i Fener, det officiella globala huvudkontoret för den grekisk-ortodoxa kyrkan, sedan Konstantin den store förklarade kristendomen huvudreligion i det romerska riket.

En kort bit från Golden Horns strand hittar vi kyrkan Panagia av Blachernae, den heliga jungfruns mest berömda helgedom i Istanbul, bland annat känd för sitt "Hagiasma" (heligt vatten) och "Hagion Lousma" (heligt bad). Du får därefter uppleva den kanske vackraste kyrkan i hela Turkiet, Chorakyrkan Kariye Camii, ursprungligen ett bysantinskt kloster med otroliga mosaiker och fresker. Kyrkan är numera ett välbesökt museum.

Vi besöker fängelset i Anemas och Tekfur palatset (endast från utsidan), vilka är de enda byggnader som kvarstår från Blachernaepalatsets komplex. Du får även se den imponerande bysantinska stadsmuren som omgav i Byzantions akropolis med en 22 kilometer lång befästning med 96 torn och nio portar.

Turens längd: 2 timmar, från kl 14.00 – 17.00.

I resan ingår följande höjdpunkter:
- Det grekisk-ortodoxa patriarkatet i Fener
- Kyrkan Panagia av Blachernae
- Chorakyrkan
- Anemasfängelset
- Tekfur palatset
- Den bysantinska stadsmuren

Detta ingår i biljettpriset: transfer t/r från/till centralt belägna hotell i Istanbul och en kunnig guide.

VIKTIG INFORMATION:
- Din voucher/e-biljett skickas automatiskt till din e-postadress som en bifogad PDF-fil när du har avslutat din bokning och din betalning är godkänd. Denna voucher/e-biljett måste du skriva ut och ta med på din tur! 
- Gratis upphämtning vid centralt belägna hotell i närheten av Taksim torget, Sultan Ahmet och Aksaray ingår. Innan du slutför din bokning blir du ombedd att uppge namn och adress på ditt hotell, så att vi kan ordna upphämtning. Om du bor på hotell nära flygplatsen eller på hotell som ligger på den asiatiska sidan av Istanbul, kan det tillkomma en avgift för upphämtning, eller så ombeds du möta upp vid en startadress i centrala Istanbul.
- Turen startar kl 14.00. Upphämtning sker tidigare! Du ringer researrangören ca 24 h innan för att få exakt tid för upphämtning vid ditt hotell. Telefonnummer finner du på din voucher/e-biljett.
- Guidning på engelska.
- Barnpriser för barn mellan 3-7 år. Barn under 3 år följer med gratis.
- Turer varje tisdag.

Öppettider

Turens längd: 8 timmar kl 14.00 – 17.00.

Boka
Från 368 kr

tis, 21 maj 2024

Direktbekräftelse

Skriv ut e-biljett

Varaktighet: 3 timmar

Avgångstider

Vägbeskrivning

Tur till Bysans

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!